OFYR- basis

U bent de trotse eigenaar van een OFYR-product, of u staat op het punt om er één te worden. Geweldig! U wilt het beste uit uw OFYR-beleving halen en optimaal genieten van het koken, bakken, braden en grillen. Daarom geven wij u uitleg over het assembleren van uw OFYR-product, het vuur aansteken, verschillende kooktechnieken, wat u doet na het koken en het onderhoud aan uw OFYR.

OFYR- barbecue assembleren

Het assembleren van uw OFYR-barbecue betekent simpelweg: het juist neerzetten van uw OFYR-barbecue. Vanwege het gewicht raden wij aan om de OFYR-barbecue met minimaal twee personen te plaatsen. Gebruik de verstelbare voetjes aan de onderzijde alleen om de barbecue goed af te stellen, niet om de hoogte van uw OFYR aan te passen. Wanneer u de verstelbare voetjes meer dan 10 millimeter uitschuift kan het element onstabiel worden.

Zorg ervoor dat u bij de OFYR Classic Storage of de OFYR Island minimaal 20 centimeter opbergruimte vrijhoudt onder de asbak in verband met de warmte.

Het vuur aansteken

Wij adviseren om beukenhout als brandhout te gebruiken. Beukenhout wordt dikke houtskool. Naast beukenhout is essenhout een goed alternatief. Stapel de houtblokken twee op twee, met de schors naar de buitenzijde om rookvorming te voorkomen.

De tijd die de kook- of bakplaat nodig heeft om op te warmen is afhankelijk van de buitentemperatuur. In de zomer is dit ongeveer 25 à 30 minuten en de in winter ongeveer 45 à 60 minuten.

Maakt u voor het eerst een vuur in uw OFYR-barbecue? Maak dan een kleiner vuur voor ongeveer 30 minuten. Als de kookplaat écht goed warm is besprenkelt u de kookplaat met olijfolie en verdeelt u de olijfolie met een theedoek. Op deze manier vermengt de olijfolie met de olie vanaf de fabriek. Dit maakt het eenvoudiger om deze te verwijderen. Herhaal dit proces twee of drie keer.

Kooktechnieken voor de OFYR-barbecue

Zodra het eerste vuur goed brandt, verspreidt u de warme houtskool onder de ronde kook- en bakplaat en voegt u nieuw hout toe in het midden van de kegel. De kook- en bakplaat kan een temperatuur van 300 ºC aan de binnenrand, en een temperatuur van 200 ºC aan de buitenrand. Deze temperatuur is beïnvloedbaar voor de weersomstandigheden en de buitentemperatuur.

Olie is essentieel bij het koken, bakken en braden op OFYR. Plantaardige olie, bijvoorbeeld aardnoot olie is het meest geschikt voor de OFYR-barbecue. Door de eerste paar keer olijfolie te gebruiken zorg je ervoor dat de bakplaat een mooie donkere tint krijgt.

Na het koken met OFYR

Om zo lang mogelijk te genieten van uw OFYR is ook de nazorg erg belangrijk. Voor onderstaande acties uit om uw OFYR in hoge kwaliteit te behouden:

  • Laat het vuur zelf uitgaan. Voor extra veiligheid kunt u de vlammen afdekken met een zogenoemde snuffer;
  • Laat geen as of bladeren in de kegel liggen;
  • Reinig de kookplaat als die nog warm is met een spatel en sprenkel daarna opnieuw in met olie en wrijf dit goed uit. Deze laag olie brengt u aan om de plaat te beschermen tegen roest;
  • Heeft u een werkblad op uw OFYR-kooktoestel? Reinig die met een mild reinigingsmiddel. Het keramische blad mag het hele jaar buiten blijven, het houten werkblad bewaart u binnenshuis.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »