Rookovens / smokers

Rookovens

De naam rookoven zegt eigenlijk al wat het is. Een rookoven is namelijk een speciale oven die bedoeld is voor het roken van voedingsmiddelen. De rook in de oven wordt ontwikkeld door het verbranden van hout met een minimale hoeveelheid zuurstof. Hierdoor gaat het vuur gloeien en smeulen. Door de warme rook wordt het voedsel gegaard met een karakteristieke smaak. Door te experimenteren met houtsoorten kan er een eigen smaak worden ontwikkeld. Een rookoven kan worden gebruikt om vlees of vis langzaam te garen en te roken. Maar de meeste rookovens kun je ook gebruiken als barbecue, waar je gezellig met een gezelschap van kunt genieten.

Lees meer...
3 Producten beschikbaar

Duurzame ovens 

Omdat een rookoven voor buitengebruik is bedoeld, is bescherming tegen weersinvloeden belangrijk. De rookovens die wij verkopen zijn daarom gemaakt van duurzame materialen. De ovens zijn gemaakt van roestvrij staal of metaal met een speciale hittebestendige coating. Bovendien worden de meeste rookovens verwarmd door het verbranden van hout wat een natuurlijk proces is. Het afvalproduct is een biomassa van as en houtskool zodat er op een duurzame manier eten wordt klaargemaakt.

Rookoven kopen?

Wilt u een rookoven kopen? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Wij leveren namelijk rookovens voor een klein budget tot de meer geavanceerde ovens. Van bekende merken als Barbecook of CookKing. Bovendien leveren we naast verschillende afmetingen, ook professionele ‘smokehouses’. In onze webshop vind je van iedere model meer informatie. Daarnaast leveren wij een grote selectie aan accessoires om het buitenleven nog leuker te maken. Mocht je andere vragen hebben of wil je meer weten over een product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »