OFYR Collection

Ofyr BBQ: Buitendesign voor het hele jaar

Een OFYR is een prachtig cortenstalen kooktoestel. Met een OFYR kunt u het hele jaar buiten koken. Een OFYR is ontworpen om perfect in iedere omgeving te passen. Ieder buitenevenement wordt een speciale beleving!

Lees meer...
24 Producten beschikbaar
Gratis verzending vanaf €50,-
Webshopkeurmerk
Veilig betalen met iDeal
Gratis verzending vanaf €50,-
Webshopkeurmerk
Veilig betalen met iDeal
Gratis verzending vanaf €50,-
Webshopkeurmerk
Veilig betalen met iDeal

Hoe werkt een OFYR?

Een OFYR is typerend voor zijn kegelvormige vuurschaal met een brede, platte rand. Deze rand wordt gebruikt als een soort tepanyaki of plancha. Vanuit het midden straalt de warmte vloeiend uit naar de buitenzijde. Dit heeft als grote voordeel dat de plaat meerdere kooktemperaturen heeft. De OFYR ziet er prachtig uit en is een bijzondere en sfeervolle manier om te koken in het bijzijn van uw gasten. Of u nu een ribeye grillt, groenten kookt of eieren bakt, koken met de OFYR is altijd een ware beleving.

Wat kan ik met de OFYR maken?

Met de OFYR kunt u een breed scala aan gerechten bereiden. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis en groente. Tot deze gerechten blijft culinair genieten echter niet beperkt: ook fruit kunt u goed bereiden met een OFYR. Denk bijvoorbeeld aan perzik, ananas, abrikoos en appel. Ook beslag kunt u bereiden op de OFYR. Zo maakt u de lekkerste flensjes, poffertjes, American pancakes of omeletten. 

Hoe moet u de OFYR gebruiken?

Onderhoud

De OFYR is erg goed schoon te maken en is bijna onderhoudsvrij. U hoeft de OFYR na gebruik alleen maar even af te nemen met een vochtige doek en u kunt de OFYR weer gebruiken. Dit gaat zo makkelijk, omdat etensresten en overtollig olie in het vuur middenin belanden.

De OFYR kan in alle weersomstandigheden buiten blijven staan, u hoeft hem niet af te dekken. Dankzij de drie onderdelen (sokkel, kegel en bakplaat) is de OFYR goed te verplaatsen.

Video's over het onderhouden van de sokkel van uw OFYR vindt u hier.

Zorgen voor de juiste temperatuur

U zorgt er als eerste voor dat het vuur in het midden van de OFYR goed brandt. Daarna duurt het nog ongeveer 30 tot 45 minuten totdat de OFYR de maximale kooktemperatuur van 250 a 300 graden Celsius heeft. Ook de plek waar u het hout neerlegt in het midden van de OFYR en de wind hebben invloed op de plek waar de OFYR het meest warm wordt. 

Tijdens het opwarmen kan de plaat een beetje hol worden richting het midden. Dit heeft geen invloed op het bakproces. Als de OFYR is afgekoeld, trekt de plaat vanzelf weer recht. 

Olie toevoegen

Als de bakplaat weer warm begint te worden, kunt u deze eenvoudig schoonkrabben met een spatel. Zo zorgt u ervoor dat eventuele olie- en vetresten van de vorige keer echt verwijderd zijn. Daarna wrijft u de plaat weer in met olie en doet u wat extra olie op de plaats waar u gaat bakken. Tijdens het bakken kunt u naar behoefte extra olie toevoegen.

Handige accesoires hierbij zijn de officiële accesoires van OFYR: de OFYR Spatel Pro en het OFYR Oliekannetje.

Eten langzaam garen en een rooksmaak meegeven

Soms wilt u eten langzaam garen of een rooksmaak meegeven. Dit kunt u uitermate goed doen door het gebruik van cederhouten plankjes. Deze legt  op de bakplaat van OFYR. Hierbovenop kunt u dan de ingrediënten leggen. OFYR zelf heeft hier fijne cederhouten plankjes voor gemaakt.

Handige video's over de basisprincipes van een OFYR vind u op deze pagina. Zo leert u hier o.a. hoe u het vuur het beste kunt aansteken, hoe u de temperatuurzones van een OFYR gebruikt en hoe u een OFYR monteert.

OFYR kopen?

Vuurplaats.nl levert uw OFYR binnen 1 dag. Wij helpen u graag met het plaatsen van uw OFYR en we denken mee wat de beste plek is. Daarnaast geven we u handige tips voor het goed onderhouden van uw OFYR.  

Meer weten over het onderhoud/gebruik van de OFYR? Klik dan hier

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »