Zelfgemaakte pizza in de veelzijdige Fikki Outdoor Oven

  • Geplaatst op
  • Door Vuurplaats
  • 0
Zelfgemaakte pizza in de veelzijdige Fikki Outdoor Oven

Een simpel recept voor overheerlijke pizza’s en dus een goed moment om de Fikki Outdoor Oven op de proef te stellen Deze supergemakkelijke en veelzijdige oven combineert allerlei soorten buitenhaarden, rookovens, pizzaovens en barbecues in één. Een echte alleskunner dus.

Vandaag gebruiken we de Fikki als pizzaoven. De Fikki wordt standaard geleverd met een pizzasteen, een kookplaat en een barbecuerooster. Een pizzaschep is bij te bestellen, voor het ‘authentieke’ gevoel.

Voor een pizza maken we als eerste het deeg. We beginnen dus met een basisrecept voor pizzadeeg.

Ingrediënten voor ongeveer vier pizzabodems

  • 500 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • Theelepel suiker
  • Theelepel zout
  • Vier eetlepels olijfolie
  • 300 ml lauw water

 

Extra

  • Barbecue met deksel
  • Cederhouten plankje

 

Bereiden

  1. Doe 100 ml lauw water in een bakje. Roer hier de gist en de suiker doorheen.
  2. Pak een nieuwe kom en doe daar de bloem en het zout in. Meng de bloem en het zout. Maak daarna een kuil in het midden.
  3. Giet het mengsel van water, gist en suiker in het kuiltje. Roer door de bloem. Giet daarna nog 200 ml lauw water erbij, samen met de olijfolie.
  4. Kneed het deeg goed tot het elastisch is en niet meer plakt. Maak een bal van het deeg en doe deze terug in de kom. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat ongeveer drie kwartier tot een uur rijzen (op een warme plek).
  5. Na het rijzen haal je de bal uit de kom. Verdeel het in vier bollen. Doe wat bloem op je werkoppervlak (pas op dat je niet te veel bloem gebruikt, het hoort eigenlijk niet in het recept). Rol het pizzadeeg uit tot een dikte die je lekker vindt (4 mm is gemiddeld).

 

Nu je het deeg hebt, kunnen we aan de slag met de Fikki. Doe wat hout in de oven en steek het aan. Het hout is na ongeveer twintig minuten op de optimale temperatuur. Het is belangrijk om de oven goed op temperatuur te laten komen. Zo nemen de rookpluimen af en ontstaat er een betere verbranding.

 

  1. Beleg de pizza nu met pizzasaus. Daarna kun je de pizza beleggen. Op een pizza kun je ontzettend veel producten gebruiken. Denk aan verschillende soorten kaas, groenten en vleeswaren. Courgette, aubergine en champignons zijn erg geschikte producten. Ook vis is lekker: tonijn, garnalen en ansjovis. Ook dingen als ananas(schijfjes) zijn erg lekker.
  2. Nu kan de pizza in de oven. Als de Fikki goed op temperatuur is, heeft een pizza meestal maar een paar minuten nodig om te bakken op de hete pizzasteen.

 

En daarna genieten van de heerlijke, zelfgemaakte pizza!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »