Winter racletteburger

Winter racletteburger

Winterse racletteburger

Barbecueën in de winter is ook een geweldig idee als je deze heerlijke racletteburgers ziet. Heel simpel te bereiden én het geeft je een gevoel alsof je op skivakantie bent door de raclette. Tijd om de BBQ op te stoken dus!

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • Vier runderburgers ongeveer 160-180 gram
  • Vier burgerbroodjes
  • 200 gram raclette, in plakken
  • Acht plakken spek (gedroogde ham uit de alpen) of bacon
  • 25 gram veldsla
  • 70 gram kleine augurken
  • 70 gram zilveruitjes
  • Grof zeezout en gemalen zwarte peper

 

Voor de mosterdmayonaise

  • Twee eetlepels grove mosterd
  • Zes eetlepels mayonaise
  • Eén eetlepel appelciderazijn
  • Zout en gemalen zwarte peper

 

Extra nodig

  • BBQ
  • Grillrooster
  • Aanrader: kernthermometer

 

Bereiden

  • Steek de barbecue aan en verhit deze tot een temperatuur van 110 graden Celsius, dus niet te warm.
  • Maak de mosterdmayonaise door alle ingrediënten te mengen.
  • Snijd de broodjes voor de burger doormidden en rooster de kort op de hete grill.
  • Bak het spek of de bacon krokant.
  • Bestrooi de burgers met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Grill ze aan beide kanten totdat ze ongeveer 55 à 56 °C zijn. Op het laatst leg je de plakken raclette op de burgers en laat je die smelten.
  • Nu gaan we de broodjes opbouwen. Verdeel over de onderste helft van het hamburgerbroodje één eetlepel mosterdmayonaise en leg daarbovenop twee plakken spek of bacon. Verdeel daarna de zilveruitjes en de kleine augurken erop.
  • Smeer de onderkant van de bovenste helft van de broodjes in met een beetje mayonaise en maak de racletteburger af door de gegrilde burgers op het spek/bacon te leggen en af te dekken met de laatste halve broodjes.

 

Puur genieten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »