Wat is een OFYR?

Wat is een OFYR?

Outdoor cooking met OFYR

OFYR brengt net als een traditioneel kampvuur mensen samen. Maar daarnaast kun je op de OFYR de lekkerste gerechten bereiden. Benieuwd wat een OFYR precies is? Lees verder en kom erachter!

Ontstaan van OFYR

Hans Goossens zag er na zijn carrière naar uit om samen met familie en vrienden buiten te koken en plezier te hebben. Hij was op zoek naar een weerbestendige design barbecue met strakke lijnen die naadloos bij zijn tuin zou passen. Echter vond hij niets en besloot zelf een design barbecue te ontwerpen. Het resultaat was een kegelvormig kooktoestel. Daarnaast werden er nog allerlei accessoires ontworpen, zoals een houtopslag. OFYR mag niet ontbreken in een outdoor lifestyle.  

Wat is een OFYR?

Een OFYR is een kooktoestel waarop met vuur gebakken wordt. De OFYR bestaat uit een sokkel met daarop een kegel. De kegel wordt gevuld met beukenhout en op deze manier wordt de brede, platte rand op de kegel verwarmd. Hierop kun je allerlei gerechten bereiden. Denk aan het bakken van mooie stukken vlees, het grillen van groentes of het bakken van een eitje. Naast het bereiden van eten functioneert de OFYR ook als tuinhaard. Heerlijk om na het eten nog wat te kletsen rond het vuur.

Materiaal van de OFYR

De OFYR (met uitzondering van de OFYR black en Concrete) is gemaakt van duurzaam cortenstaal. U kunt de OFYR het gehele jaar onafgedekt buiten laten staan. Het cortenstaal heeft een bruin/oranje roestkleur en gaat ontzettend lang mee. Na verloop van tijd krijgt het cortenstaal een mooie en natuurlijke patinalaag. Hoe langer je dus de OFYR gebruikt, hoe mooier hij wordt.

Waarom OFYR?

Waarom zou je een OFYR aanschaffen in plaats van een ‘normale’ barbecue? Een OFYR heeft ten opzichte van andere barbecues heel veel voordelen. Omdat de OFYR gemaakt is van duurzaam cortenstaal kan je deze het hele jaar buiten laten staan. Daarnaast heeft de OFYR geen roosters die aan kunnen koeken, dus het schoonmaken daarvan is verleden tijd. Naast alleen het bereiden van gerechten is de OFYR ook geschikt als terrasverwarming. Genoeg redenen voor zo’n multifunctionele eyecather!

U kunt ieder model van OFYR bekijken via onze shop. Of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »