Spareribs met limoen

  • Geplaatst op
  • Door Vuurplaats
  • 0
Spareribs met limoen

Het zelf bereiden en marineren van spareribs is helemaal niet ingewikkeld. Laat je gasten verrast staan of maak voor jezelf een genietmomentje!

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs, met zo min mogelijk vet
  • 1 kopje ketjap manis
  • 1 kopje tomatenketchup
  • 2 el honing
  • 2 el limoensap
  • 2 el sambal badjak
  • 5 el chilisaus (zoet)
  • 5 el currysaus
  • 5 teentjes knoflook
  • Geraspte gember (van een stukje van ongeveer twee à drie centimeter)
  • Zout naar smaak

 

Extra

  • Barbecue die je kunt afsluiten met een deksel

 

Bereiden

  • Maak als eerste de marinade. Hiermee smeren we het vlees goed in. Het maken van de marinade is eigenlijk heel simpel: je doet alle ingrediënten bij elkaar (behalve het vlees natuurlijk) en je mengt het goed.
  • Bij het bereiden van de spareribs heb je twee opties: voorkoken of gelijk op de barbecue. Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de tijd: heb je veel tijd, dan zou ik ze volledig op de barbecue laten garen. Heb je wat minder tijd, minder dan twee uur, dan eerst even voorkoken.
  • Wil je de spareribs voorkoken, dan doe je dat in de marinade, met een klein beetje water. Doe er niet te veel water bij, want dan verlies je meer smaak. Doe de spareribs in een pan, met een ruime hoeveelheid van de marinade en vul vervolgens aan met water, totdat de spareribs net onder water gaan. Kook ze gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Het is belangrijk om de spareribs indirect te grillen of anders regelmatig om te draaien. Indirect grillen doe je op een barbecue die kan worden afgesloten. Je verwarmt één kant van de barbecue met hete kooltjes en aan de andere kant plaats je het product op het grillrooster. Omdat je maar aan één kant hete kolen hebt liggen, kun je aan de andere kant, op de koude kolen, één of meer aluminium wegwerp-lekbakjes plaatsen, gevuld met water. Hierboven plaats je het grillrooster.
  • Met een thermometer (zeker aanbevolen) moet je controleren of de temperatuur constant blijft in de barbecue. De ideale temperatuur ligt ergens tussen de 100 en de 150 graden Celsius.
  • Als de barbecue op temperatuur is, kunnen de spareribs erop. Wrijf ze nog een laatste keer in met marinade. Leg ze daarna op de barbecue, met de kant van de botjes naar beneden op het rooster. Als je de spareribs voorgekookt hebt, zijn ze in één tot anderhalf uur gaar. Heb je ze niet voorgekookt, dan kan het wel een uurtje of drie duren.

 

Op deze manier weet je hoe je heerlijke malse spareribs op tafel kunt zetten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »