Saltimbocca op de Ofyr
- Geplaatst op
- Door Vuurplaats
- Geplaatst in ofyrrecept, outdoorcooking, outdoorcookingofyr, recept, saltimbocca, weekendrecept
- 0

Saltimbocca op de OFYR
Een saltimbocca is een Italiaanse specialiteit. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie, nagesmoord in witte wijn. De oorsprong is de streek rondom Rome, Latium. 'Saltimbocca' is een heerlijk hapje, dat in het Italiaans letterlijk betekent: 'Spring in de mond'. Een Iberico presa is een filetlapje gesneden uit de schouder van het Spaanse Iberico varken. De dunne lijntjes vet die door het vlees lopen zorgen voor mals vlees met een zachte smaak. Dit heerlijke recept is heel goed te bereiden op een OFYR bbq.
Ingrediënten
Eén stuk (Iberico) presa van 400 gram
Eén flinke bos salie
Acht plakken Iberico ham
Een klein glas rosé wijn
Een handvol cherrytomaten
Bereiden
1. Snijd de presa in plakjes van 3 mm en kruid ze met peper en zout. Beleg deze met plakjes ham en salieblaadjes.
2. Rol nu elk plakje op en maak het rolletje vast met een cocktailprikker.
3. Ondertussen verhit je een pan, leg hierin de saltimbocca’s en blus af met de rosé. Bak de saltimbocca's krokant. Voeg direct de in stukken gesneden tomaten toe en laat dit nog 5 minuten sudderen.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...