Saltimbocca op de Ofyr

Saltimbocca op de Ofyr

Saltimbocca op de Ofyr

 

Ingrediënten

 

  • 1 stuk (Iberico) presa van 400 gr
  • 1 flinke bos salie
  • 8 plakken Iberico ham
  • Een klein glas rosé wijn
  • Een handvol cherrytomaten

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de presa in plakjes van 3 mm en kruid ze met peper en zout.

Beleg deze met plakjes ham en salieblaadjes.

Rol nu elk plakje op en maak het rolletje vast met een cocktailprikker.

Bak ze krokant op de kookplaat.

Ondertussen verhit je een pan, leg hierin de saltimbocca’s en blus af met de rosé.

Voeg direct de in stukken gesneden tomaten toe en laat dit nog 5 minuten sudderen.

Lekker met trostomaatjes!

 

‘Saltimbocca’, een heerlijk hapje wat in het Italiaans letterlijk betekent:

‘Spring in de mond’.

 

Iberico presa is een filetlapje gesneden uit de schouder van het Spaanse Iberico varken.

De dunne lijntjes vet die door het vlees lopen zorgen voor mals vlees met een zachte smaak.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »