Pepernoten bakken op de BBQ!

Pepernoten bakken op de BBQ!

Pepernoten van de BBQ!

Lekker een dikke jas aan en samen met de kinderen naar buiten. De BBQ aansteken en bakken maar. Succes gegarandeerd. 

Ingrediënten
250 gram bloem
Twee theelepels bakpoeder
125 gram lichtbruine basterdzuier
1,5 theelepel speculaaskruiden
125 gram boter op kamertemperatuur
Twee tot drie eetlepels melk
Zout

Extra nodig
Plasticfolie
Bakpapier
Pizzasteen

Aan de slag
1. Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en kneed deze door elkaar. Voeg de melk toe om er een mooi deeg van te maken. Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben. Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.
2. Steek ondertussen de BBQ aan met de pizzasteen er op en en zorg dat de BBQ goed gloeit (alsof je vlees wilt gaan bereiden).
3. Maak van het deeg kleine bolletje ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat. Knip een stuk bakpapier in de vorm van de pizzasteen en leg de bolletjes hierop. Druk ze iets plat. Sluit het deksel van de BBQ en bak de pepernoten in 15 tot 20 minuten gaar. Ze worden pas knapperig tijdens het afkoelen.

Mocht je toch binnen willen bakken, dan kan dat natuurlijk ook. Leg dan bolletjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak ze in 15 tot 20 minuten gaar.

Tip: lekker met warme chocolademelk en slagroom!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »