Naanbrood op de OFYR

Naanbrood op de OFYR

Naanbrood_OFYR

Naanbrood op de OFYR

Brood bakken is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij de OFYR. Maar toch is het een erg lekkere en leuke manier om alle mogelijkheden van de OFYR uit te proberen. De lekkere yoghurtdip erbij maakt het helemaal compleet.

Ingrediënten voor vijf kleine naanbroden

200 gram bloem plus iets extra om te bestuiven
60 ml warm water
1/2 zakje gist
1/2 theelepel suiker
75 ml Griekse Yoghurt
Olijfolie
Zout
25 gram boter

Ingrediënten voor de dipsaus

1/2 komkommer
Eén teen knoflook
Vier el Griekse Yoghurt
Chilivlokken

Verder nog nodig: een schone schaal/kom, keukenmachine met deeghaak, twee schaaltjes, huishoudfolie, rasp en een vergiet.

Bereiden

1. Neem de gist, het warme water en de suiker. Doe dit in een schaaltje en roer goed door. Wacht tot het mengsel licht begint te bruisen; meestal duurt dit zo'n vijf minuten. De suiker hebben we toegevoegd om de gist te activeren.
2. Doe het mengsel in de kom van je keukenmachine en voeg de bloem, de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie toe. Meng de ingrediënten tot een soepel deeg. Als het deeg nog te nat is, voeg dan nog wat extra bloem toe. 
3. Haal het deeg uit de kom van je keukenmachine en kneed het nog even met de hand door. Dek het af met huishoudfolie en zet het één uur weg om te laten rijzen. 

4. Maak intussen de yoghurtdip klaar. Zet het vergiet op de schaal/kom en rasp de komkommer boven het vergiet. Laat de komkommer uitlekken in het vergiet en druk met een lepel het  vocht uit de komkommer.
5. Laat het vocht uitlekken. Zorg ervoor dat de komkommerrasp in de schaal blijft. Meng met de Griekse yoghurt en pers er een teentje knoflook bij. Snijd of pers de knoflook en voeg ook toe aan de schaal (kies voor snijden als je een subtielere en zachtere smaak wilt en pers als je een wat krachtigere knoflooksmaak wilt). Breng eventueel nog meer op smaak met gemalen chillivlokken.

6. We gaan verder met het deeg voor het naanbrood. Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem (liever niet teveel, het hoort eigenlijk niet bij het recept). Verdeel het deeg voor het naanbrood in vijf gelijke bolletjes. Druk de vijf bolletjes uit to platte broodjes van ongeveer 10 centimeter in diameter en 0,5 centimeter dik.

7. Zorg dat de OFYR goed op temperatuur is gekomen. Steek hem eventueel al eerder aan. Leg de broodjes op de OFYR. Wacht totdat het deeg begint te bubbelen, voordat je ze omdraait. Bak ongeveer vier minuten aan beide kanten.

Serveer de broodjes met de yoghurtdip of met wat boter. 

Naanbrood_OFYR

Naanbrood_OFYR

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »