Mosselen met kruidenboter op de BBQ

Mosselen met kruidenboter op de BBQ

Mosselen met peterseliekruidenboter van de BBQ

De meeste BBQs worden meestal alleen gebruikt voor het bereiden van vlees. Een minder voor de hand liggend product voor op de BBQ is vis, dat ook erg goed te bereiden is met de BBQ. Laat je verrassen met deze klassieke mosselenmaaltijd. Dit is het ideale recept om uw barbecue of OFYR er weer eens bij te pakken!

Ingrediënten voor vier personen

1 kg mosselen
Twee citroenen (gehalveerd)
100 gram boter
Eén eetlepel peterselie
Eén eetlepel bieslook

Bereiden

1. Smelt de boter in een pan. Snijd de peterselie en bieslook fijn en roer deze erdoorheen. 
2. Spoel de mosselen schoon met water en leg ze op de barbecue. Halveer de citroenen en leg deze erbij.
3. Rooster de mosselen totdat ze opengaan. Dit duurt ongeveer vijf minuten.
4. Haal de mosselen van de barbecue en gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg. Deze kun je niet eten.
5. Leg de mosselen op een schaal. Schenk de peterselieboter eroverheen. Eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »