Mexicaanse tortilla’s van de barbecue
- Geplaatst op
- Door Vuurplaats.nl
- 0

Mexicaanse tortilla’s van de barbecue
Voor vier personen
Een tortilla is een dunne, hartige pannenkoek van meel en water. Het maken ervan is heel simpel en ook erg leuk op de barbecue!
Ingrediënten
- Twee limoenen
- Eén el honing
- 300 gram rodekool (gesneden)
- 400 gram zwarte bonen in blik
- 150 gram maïskorrels in blik
- 75 ml Guru original BBQ saus
- Eén eetrijpe avocado
- Acht gordita’s (deeg voor tortilla)
Extra nodig
- Zeef
Bereiden
- Zet als eerste de barbecue aan. Pers de limoenen uit en meng het sap met de honing. Dit is de limoen-honingdressing. Doe de gesneden rodekool in een schaal en meng de dressing erdoor.
- Pak een zeef en doe daar de zwarte bonen en maïskorrels in. Spoel de zwarte bonen en de maïskorrels af en doe ze in een steelpan met de barbecuesaus. Verwarm dit 5 minuten op laag vuur.
- Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
- Grill de gordita’s 1 minuut op de barbecue. Keer de halverwege om. Leg ze op een schaal en verdeel de avocado’s, warme bonen en rodekoolsla over de tortilla’s.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...