Hoe houd ik mijn barbecuerooster schoon?

Hoe houd ik mijn barbecuerooster schoon?

Tips & tricks om je barbecuerooster snel en gemakkelijk schoon te maken:
 

 • Draai na het gebruik het grillrooster in een krant. Maak deze krant nat en de volgende dag kun je het rooster gewoon met een keukenpapiertje en een sponsje schoon maken.
   
 • Het schoonmaken van het grillrooster gaat ook heel erg gemakkelijk met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en alles vliegt eraf.
   
 • Het grillrooster krijg je in een wip schoon door er met een halve citroen over te wrijven.
   
 • Wat je ook kunt doen is het grillrooster in een vuilniszak stoppen. Leg de vuilniszak plat op de grond, doe er wat biotex in en giet er ketel heet water bij. Bind de vuilniszak, terwijl waterdamp eruit komt, dicht en laat het barbecuerooster een nacht liggen en de andere dag maak je het rooster met een sponsje en nog wat warm water moeiteloos schoon.
   
 • Je kunt er ook voor kiezen je grillrooster niet meteen schoon te maken en te wachten tot de keer erna. Voorzichtig met een barbecueborstel even het grillrooster schoon maken en het is klaar voor gebruik.
   
 • Heb je een gazon in de buurt dan is na het barbecueën gewoon het grillrooster een nacht in het gras leggen ook een optie. De volgende dag kun je het vuil er met een keukenrol afhalen.
   
 • Kies je voor een sopje en een borstel gebruik dan een zachtere spons. Wanneer je dit meteen na het gebruik van het grillrooster doet dan zijn vet- en etensresten nog gemakkelijk te verwijderen.
   
 • Wanneer je een RVS rooster hebt dan is het gebruik van de zogenaamde RVS pannenspons een echte aanrader. Alleen beetje lauw warm water en een dergelijke spons. Laat het rooster desnoods even in water weken, maar dat is nog niet eens noodzakelijk. Met een pannenspons is het easy. Een pannenspons (niet te verwarren met Brillo-sponzen) zijn gewoon te koop in de supermarkt. 

Wil jij heerlijk genieten van een gezellige barbecue zonder roosters die vuil kunnen worden? Overweeg dan eens een OFYR barbecue. Dit is een barbecue met een brede bakplaat en zonder roosters. 

Klik hier voor meer informatie over de OFYR barbecue. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »