Heet haantje met knoflook en chili

Heet haantje met knoflook en chili

Recept voor de OFYR
'Heet haantje met knoflook en chili

Heet haantje met knoflook en chili

 INGREDIËNTEN

  • 2 haantjes
  • 6 ongepelde knoflooktenen
  • 3 chilipepers
  • 4 eetlepels rode-wijn-azijn
  • 2 eetlepels gele Thaise kerriepasta
  • 3 handen kiezelsteentjes
  • 1 bosje tijm
  • 1 limoen

 

 Wrijf de haantjes in met de Thaise gele kerrie en kruid ze met zout,

Leg de kiezelsteentjes in een bakje en leg dit in het vuur.

Kneus de knoflook en snijd de chilipepers grof. Vul hiermee de haantjes en schenk er de azijn in.

Rooster nu de haantjes een uur lang op de kookplaat, terwijl je ze geregeld keert en draait.

Het laatste kwartier doe je de tijm en de hete kiezels in de buikholte en vergezelt deze met een halve limoen. Zo kunnen er fijne roosteraroma’s van binnenuit doordringen in het fijne vlees, waardoor je na het snijden een explosie van smaak krijgt. Alleen nog wat olijfolie erover druppelen en klaar!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »