Heet haantje met knoflook en chili

Heet haantje met knoflook en chili

Heet haantje met knoflook en chili

Een heerlijk recept om eens te proberen op de BBQ. Ervaar de subtiele smaken van kip met specerijen en laat je verrassen. Erg geschikt recept voor bij bijzondere gelegenheden.

Ingrediënten
Twee haantjes
Zes ongepelde knoflooktenen
Drie chilipepers
Vier eetlepes rode-wijn-azijn
Twee theelepels gele Thaise kerriepasta
Eén bosje tijm
Eén limoen

Bereiden 
1. Wrijf de haantjes in met de Thaise gele kerrie en kruid ze met zout.
2. Leg de kiezelsteentjes in een bakje en leg dit in het vuur.
3. Kneus de knoflook en snijd de chilipepers grof. Vul hiermee de haantjes en schenk er de azijn in.
4. Rooster nu de haantjes een uur lang op de kookplaat, terwijl je ze geregeld keert en draait.
5. Het laatste kwartier doe je de tijm en de hete kiezels in de buikholte en vergezelt deze met een halve limoen. Zo kunnen de aroma's van het roosteren van binnenuit doordringen in het fijne vlees, waardoor je na het snijden een explosie van smaak krijgt. Alleen nog wat olijfolie erover druppelen en klaar!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »