Geroosterde herfstwortelsoep
- Geplaatst op
- Door Vuurplaats
- Geplaatst in buitenleven, gezond koken, vegan recept herfstrecept wortelsoep
- 0

De soep van geroosterde wortels is een heerlijk herfstrecept en en leuk moment om toch nog eens OFYR bbq erbij te pakken.
Hersftrecept: geroosterde wortelsoep
Genoeg voor 2 tot 4 porties
Ingrediënten
550 gram wortels
Eén teentje knoflook
Eén sjalotje
25 gram gember
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel korianderzaad
1/4 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel cayenne peper
.1 theelepel vierge kokosnootolie
750ml groentebouillon
250 ml kokosmelk
1 theelepel duindoornsap
zeezout
Bereiden
1. Bak de ongeschilde wortels op de barbecue gedurende 30-35 minuten. Uiteraard kan het gerecht ook in de voorverwarmde oven (200 ° C) met de grillfunctie klaargemaakt worden. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan als op de barbecue.
2. Hak de knoflook, sjalot en gember fijn, maal de specerijen in de vijzel en bak alles op lage temperatuur glazig in kokosolie. Let op dat het niet bruin wordt.
3. Schrap het zwarte gedeelte van het geroosterde vel van de wortels af en snijd ze in plakjes. Voeg ze toe aan de pan. Giet de groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Voeg de kokosmelk toe en mix de soep fijn.
4. Breng tenslotte de soep op smaak met het duindoornsap en zout.
Tip: als decoratie is het leuk (en lekker) om de soep te garneren met gedroogde appelschijfjes en smalle reepjes gegrilde prei.
Door de wortels eerst te roosteren krijg je een super smakelijk en aromatisch gerecht. Verder wordt er in deze soep duindoorn gebruikt. Dit zijn zure nazomervruchten. Deze vervangt het sap van andere citrusvruchten, zoals sinaasappels, die ook perfect harmoniëren met wortels.
Duindoorn bevat niet alleen veel vitamine C, maar ook vitamine B12, die meestal vrijwel uitsluitend voorkomt in dierlijke producten. Deze vrucht is dus ook een perfect geschikte en belangrijke bron van vitamines voor een veganistisch dieet.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...