Geroosterde rode kool steak

Geroosterde rode kool steak

‘Geroosterde rode kool steak’

 

 

Ingrediënten

350 g rode kool

150 g zachte geitenkaas

3 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 citroen (sap)

2 eetlepels ahornsiroop

2 eetlepels spekblokjes

koriander om te serveren

zout

peper

 

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ° C. Snijd de rode kool in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.

Pel de knoflook en hak ze fijn. Doe de olie in een kleine kom, voeg de citroensap en knoflook toe en roer het door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper.

Leg de plakken rode kool op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met het knoflookoliemengsel.

Bak de kool gedurende 20 minuten. Haal daarna uit de oven en leg de geitenkaas op de rode kool steaks. Schenk de ahornsiroop erover en bak nog 5 minuten tot de geitenkaas lichtbruin wordt.

Bak ondertussen de spekblokjes knapperig in de pan bij een middelmatig tot hoge temperatuur en snijd de koriander grof.

Serveer de rode kool steaks met de spekblokjes en koriander.

 

Eet smakelijk!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »