Geroosterde rode kool steak

Geroosterde rode kool steak

Vegetarische steak van geroosterde rode kool

Deze vegetarische steak van rode kool is prima alternatief voor eem hamburger. Ontdek de smaken van vegan!

Ingrediënten

350 g rode kool
150 g zachte geitenkaas
Drie teentjes knoflook
Drie eetlepels olijfolie
Eén citroen (sap)
Twee eetlepels ahornsiroop
Twee eetlepels spekblokjes
Koriander om te serveren
Zout en peper

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 160 ° C. Snijd de rode kool in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
2. Pel de knoflook en hak ze fijn. Doe de olie in een kleine kom, voeg de citroensap en knoflook toe en roer het door elkaar.
3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de plakken rode kool op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met het knoflookoliemengsel.
5. Bak de kool gedurende 20 minuten. Haal daarna uit de oven en leg de geitenkaas op de rode kool steaks. Schenk de ahornsiroop erover en bak nog 5 minuten tot de geitenkaas lichtbruin wordt.
6. Bak ondertussen de spekblokjes knapperig in de pan bij een middelmatig tot hoge temperatuur en snijd de koriander grof.

Serveer de rode kool steaks met de spekblokjes en koriander. Eet smakelijk!

Reacties

  1. Loes Loes

    Vegetarisch of vegan(istisch)?
    Of beide niet met ingrediënten zoals spekblokjes, geitenkaas...?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »