Gepofte appel met camembert en noten
- Geplaatst op
- Door Vuurplaats.nl
- 0

Jezelf opwarmen bij het vuur terwijl je een lekker appeltje roostert geeft een heerlijk winters gevoel! Dit recept kun je maken op diverse soorten barbecues. Waaronder de OFYR. Maar het is ook zeker mogelijk om dit heerlijke recept te maken op een vuurkorf!
Ingrediënten voor ongeveer 4 porties
- 4 kleine appels (bijvoorbeeld Elstar)
- 4 el noten (bijvoorbeeld een notenmelange)
- 3 el vloeibare honing
- 75 gram camembert
Extra
- Barbecue of vuurkorf
- Appelboor
- Grillrooster of 4 stevige takken
- 4 stukken aluminiumfolie (30 x 30cm)
Bereiden
- Verwijder het klokhuis uit de appels met de appelboor. Maak met een mes de holtes iets groter.
- Neem de stukken aluminiumfolie en zet daar de appels op. Vul de appels met de camembert, noten en honing.
- Vouw de aluminiumfolie losjes om de appel heen. Zorg dat het aan de onderkant wel strak om de appel heen zit.
- Pof de appeltjes op het barbecuerooster of aan een tak in ongeveer 20 minuten totdat de appel zacht is.
Geniet ervan en laat je inspireren voor een sfeervolle winterbarbecue!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...