Gegrilde pompoen met linzencurry
- Geplaatst op
- Door Vuurplaats
- Geplaatst in gegrilde pompoen, herfstrecept, linzencurry, ofyr, recept, vuurplaatsrecept
- 0

Gegrilde pompoen met linzencurry
Voor 2 tot 4 personen
Deze gegrilde pompoen is een heerlijke combinatie met linzen. De winterse combinatie en de warme smaken zijn erg geschikt voor de koude dagen. Ook is het een ideale gelegenheid om de bbq weer eens te gebruiken in de winter.
Ingrediënten
20 gram walnoten
20 gram hazelnoten
25 gram pompoenpitten
Eén eetlepel sesamzaad
Twee theelepels maanzaad
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel korianderzaad
¼ theelepel cayennepeper
Eén theelepel (biologische) honing
¼ theelepel zeezout
Voor de linzencurry
180 gram Puy linzen
Eén rode ui
Eén teen knoflook
Eén theelepel vierge kokosolie
½ bosje vers koriander blad
Eén eetlepel rode currypasta
180 ml kokosmelk
1 kg pompoen
Een handje spinazie
Bereiding
1. Hak de walnoten en hazelnoten grof en maal de kruiden fijn. Rooster beide samen met de pompoenpitten zonder olie totdat de pompoenpitten barsten.
2. Voeg de honing toe, meng goed door elkaar en bestrooi eventueel met wat zout.
3. Verspreid de gekruide noten op bakpapier en laat afkoelen.
4. Verwarm de oven voor op 200 °C. kook de linzen met tweemaal de hoeveelheid water en laat ze ongeveer 20 minuten sudderen. In de tussentijd snijd je de pompoen in kwarten en haal je de pitten eruit.
5. Breng de plakken op smaak met zout en peper en wrijf het in met een beetje olijfolie. Afhankelijk van de grootte van de parten, gaat de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven. Voor een lekkere grillsmaak zet je de oven op de grillfunctie. Eventueel kan ook een grillpan gebruikt worden.
6. Voor de linzencurry worden ui en knoflook in fijne blokjes gesneden. Samen met de currypasta laat je dit even in kokosolie sudderen. Ondertussen giet je de gekookte linzen af en voeg deze toe. Voeg de kokosmelk toe en breng eventueel op smaak met wat zout. Laat het geheel sudderen tot de kokosmelk iets dikker wordt.
7. Hak de koriander fijn en voeg deze op het laatst toe.
8. Vul de linzencurry in de pompoenplakken, scheur de spinazie in kleinere stukjes en verdeel dit over het gerecht. Aan het eind strooi je het notenmengsel er overheen.
Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...