Gegrilde pompoen met linzencurry

Gegrilde pompoen met linzencurry

Gegrilde pompoen met linzencurry

Voor 2 tot 4 personen

 

Ingrediënten

* 20 gram walnoten

* 20 gram hazelnoten

* 25 gram pompoenpitten

* 1 eetlepel sesamzaad

* 2 theelepels maanzaad

* ½ theelepel komijnzaad

* ½ theelepel korianderzaad

* ¼ theelepel cayennepeper

* 1  theelepel (biologische) honing

* ¼ theelepel zeezout

 

Voor de linzencurry

* 180 gram Puy linzen

* 1 rode ui

* 1 teen knoflook

* 1 theelepel vierge kokosolie

* ½ bosje vers koriander blad

* 1 eetlepel rode currypasta

* 180 ml kokosmelk

* 1 kg pompoen

* 1 handje spinazie

 

Bereiding

Hak de walnoten en hazelnoten grof en maal de kruiden fijn. Rooster beide samen met de pompoenpitten zonder olie totdat de pompoenpitten barsten.

Voeg de honing toe, meng goed door elkaar en bestrooi eventueel met wat zout.

Verspreid de gekruide noten op bakpapier en laat afkoelen.

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. kook de linzen met tweemaal de hoeveelheid water en laat ze ongeveer 20 minuten sudderen. In de tussentijd snijd je de pompoen in kwarten en haal je de pitten eruit.

Breng de plakken op smaak met zout en peper en wrijf het in met een beetje olijfolie. Afhankelijk van de grootte van de parten, gaat de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven. Voor een lekkere grillsmaak zet je de oven op de grillfunctie.

Eventueel kan ook een grillpan gebruikt worden.

Voor de linzencurry worden ui en knoflook in fijne blokjes gesneden. Samen met de currypasta laat je dit even in kokosolie sudderen. Ondertussen giet je de gekookte linzen af en voeg deze toe. Voeg de kokosmelk toe en breng eventueel op smaak met wat zout.

Laat het geheel sudderen tot de kokosmelk iets dikker wordt.

Hak de koriander fijn en voeg deze op het laatst toe.

Vul de linzencurry in de pompoenplakken, scheur de spinazie in kleinere stukjes en verdeel dit over het gerecht. Aan het eind strooi je het notenmengsel er overheen.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie via: 'Krautkopf'

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »