Gegrilde avocado met harissa hummus en tahin yoghurt

Gegrilde avocado met harissa hummus en tahin yoghurt

Gegrilde avocado met harissa hummus en tahin yoghurt

 

Ingrediënten

  • 4 avocado’s, stevig, maar rijp
  • 2 citroenen (eentje gehalveerd en van de andere het sap)
  • olijfolie
  • 400 gram kikkererwten (blik) gewassen & uitgelekt
  • 50 gram tahin
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels verse koriander (+ een beetje voor garnering)
  • 2 eetlepels harissa (+ ook een beetje voor garnering)
  • 2 eetlepels tahin
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geperst

 

Serveren met ‘flatbread’.

 

Bereidingswijze

 Stap 1

Harissa hummus

Doe de kikkererwten (op een klein handje na) in een blender met de tahin, komijn, chilipoeder en 3 eetlepels citroensap en meng het tot een zachte puree.

Breng op smaak met een snufje zout en voeg eventueel een klein scheutje water toe om het iets smeuïger te maken.

Roer de koriander, harissa en de resterende hele kikkererwten erdoor. Dek het vervolgens af.

 

Stap 2

Tahin yoghurt

Klop 2 eetlepels tahin, yoghurt, het resterende citroensap en de knoflook tot een sausje. Voeg eventueel een beetje water toe om het wat vloeibaar te maken, zodat je het kunt sprenkelen.  

 

Stap 3

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en bestrijk ze met olijfolie. Breng het vruchtvlees op smaak met peper en zout en leg ze op de grill, op het vruchtvlees. Verplaats de avocado’s niet tot ze zelf van de grill loskomen.

Grill hierna de citroenhelften op het rooster, tot er ‘grillstrepen’ op komen te staan.

Leg de avocado’s op een schaal en pers de gebrande citroen hierover.

Schep de harissa hummus in de kuiltjes van de pit en besprenkel de avocado met de tahin-yoghurt.

Bestrooi als laatste met wat koriander en eventueel wat harissa als je wilt.

 

Serveer de avocado’s met de flatbreads en wat overgebleven hummus.

 

Eet smakelijk!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »