Gegrilde avocado met harissa hummus en tahin yoghurt
- Geplaatst op
- Door Vuurplaats
- Geplaatst in bbq recept, gegrilde avocado, harissa, hummus, tahin yoghurt
- 0

Gegrilde avocado met harissa hummus en tahin yoghurt
Deze gegrilde avocado met hummus en yoghurt is een ongewone, maar verrukkelijke lekkernij.
Ingrediënten
Vier stevige en rijpe avocado's
Twee citroenen
400 gram kikkererwten, gewassen en uitgelekt (in blik)
1 theelepel gemalen komijn
1,5 theelepel chilipoeder
Twee eetlepels verse koriander
Twee eetlepels harissa
Twee eetlepels tahin
Acht eetlepels Griekse yoghurt
Eén teentje knoflook geperst
Bereiden
De harissa hummus
1. Doe de kikkererwten (op een klein handje na) in een blender met de tahin, komijn, chilipoeder en 3 eetlepels citroensap en meng het tot een zachte puree.
2. Breng op smaak met een snufje zout en voeg eventueel een klein scheutje water toe om het iets smeuïger te maken.
3. Roer de koriander, harissa en de resterende hele kikkererwten erdoor. Dek het vervolgens af.
Tahin yoghurt
Klop 2 eetlepels tahin, yoghurt, het resterende citroensap en de knoflook tot een sausje. Voeg eventueel een beetje water toe om het wat vloeibaar te maken, zodat je het kunt sprenkelen.
1. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en bestrijk ze met olijfolie. Breng het vruchtvlees op smaak met peper en zout en leg ze op de grill, op het vruchtvlees. Verplaats de avocado’s niet tot ze zelf van de grill loskomen.
2. Grill hierna de citroenhelften op het rooster, tot er ‘grillstrepen’ op komen te staan.
3. Leg de avocado’s op een schaal en pers de gebrande citroen hierover.
4. Schep de harissa hummus in de kuiltjes van de pit en besprenkel de avocado met de tahin-yoghurt.
5. Bestrooi als laatste met wat koriander en eventueel wat harissa als je wilt.
Tip: serveer de avocado’s met de flatbreads en wat overgebleven hummus. Eet smakelijk!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...