Gamba's met pittige dipsaus

Ontdek de smaaksensatie van gamba's op de OFYR. Op de BBQ is niet alleen vlees erg lekker, maar ook vis. Verras uw gasten met deze verrassend lekkere, en toch simpel te maken, dipsaus.
Ingrediënten
Twaalf kleine gamba's
Vijf eetlepels ketchup
1,5 eetlepel mierikswortel
Eén eetlepel Worcestershire saus
Eén koffielepel tabasco
Sap van een ongeveer een halve limoen
Limoenrasp
Bereiden
1. Meng de ketchup met de mierikswortel en breng deze op smaak met de Worcestershire saus, tabasco en limoen.
2. Snijd de gamba's open aan de rugzijde en verwijder het darmkanaal. Bestrooi ze rijkelijk met fleur de sel en bak ze krokant. Laat ze hierna even rusten op een cederhouten plankje.
Het lekkerste is om de gasten de gamba’s zelf te laten pellen, om zo de smaak en de aroma uit de schaal niet verloren te laten gaan. Tip: serveer de dipsaus apart, zodat de gasten zelf kunnen dippen.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...