Gamba's met pittige dipsaus

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in ofyr, recept
  • 0
Gamba's met pittige dipsaus

Word een OFYR chef met deze recepten

INGREDIËNTEN

  • 12 kleine gamba's
  • 5 eetlepels ketchup
  • 1,5 eetlepel mierikswortel
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 koffielepel tabasco
  • Sap en geraspte zeste van 1/2 limoen

 

VOORBEREIDING

Meng de ketchup met de mierikswortel en breng deze op smaak met de Worcestershire saus, tabasco en limoen.

Snijd de gamba's open aan de rugzijde en verwijder het darmkanaal. Bestrooi ze rijkelijk met fleur de sel en bak ze krokant. Laat ze hierna even rusten op een cederhouten plankje.

Het lekkerste is om de gasten de gamba’s zelf te laten pellen, om zo de smaak en de aroma uit de schaal niet verloren te laten gaan. Serveer de dipsaus apart om de gasten zelf rijkelijk te laten dippen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »