Houtskool BBQ

“Als het op kolen is gegrild, smaakt het beter.”

15 Producten beschikbaar

Houtskool BBQ

Voor de puristen onder ons is de keuze gauw gemaakt. Als je niet op kolen barbecuet dan barbecue je niet. En toch kun je op een gasbarbecue geweldig barbecueën. Dit artikel is compleet gebaseerd op persoonlijke voorkeur en onze eigen ervaringen en zullen zeker sterke gevoelens losmaken onder de serieuze barbecueërs, of ze nu op gas of op kolen barbecueën.

Als je met pure smaken werkt en low and slow aan het barbecueën bent, dan gaan wij voor de extra smaak die houtskool meegeeft. Maar als er gegrild wordt dan zal niemand een verschil proeven. Zeker als er daarnaast ook nog gerookt wordt dan is er een wereld van verschil in smaak.

De voordelen van een houtskool bbq

  • Een knappe houtskool bbq koop je al vanaf ongeveer €100.
  • Een kolenbarbecue is goed voor hoge temperaturen van 400ºC en hoger tot hoe laag je zou willen.
  • Kolenbarbecues zijn gemaakt om te roken.
  • Ook vinden wij de ervaring van barbecueën leuker op een houtskool bbq. De geur van de kooltjes, het aansteken en wachten op een gloeiende stapel kooltjes. Dat missen we op een gasbarbecue.

De nadelen van een houtskool bbq

  • Kolen geven vlekken als je ze tegen je kleren krijgt
  • Het kan wat lastiger zijn om ze aan te steken, maar daar heb je een brikettenstarter voor.
  • Je bent er wel even mee bezig om de barbecue stabiel op temperatuur te krijgen en te houden
  • Er blijft een hoop zooi achter na het barbecueën.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »